Наш Всеблагий та Всевишній Господь сходить щоночі, в останню її третину, до нижнього неба

Наш Всеблагий та Всевишній Господь сходить щоночі, в останню її третину, до нижнього неба

Абу Гурайра (нехай буде задоволений ним Аллаг) передає, що Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага) сказав: «Наш Всеблагий та Всевишній Господь сходить щоночі, в останню її третину, до нижнього неба і каже: "Хто стане благати Мене, щоб Я відповів йому? Хто стане просити Мене про щось, щоб Я дарував йому це? Хто стане просити у Мене пробачення, щоб Я пробачив йому?"».

[صحيح] [متفق عليه]

الشرح

Пояснив Пророк (мир йому і благословення Аллага), що щоночі Аллаг сходить на нижнє небо тоді, коли наступає остання третина ночі. І він спонукає Своїх рабів, щоб вони зверталися до Нього з благаннями, адже Він відповідає тим, хто благає Його. І Він спонукає їх просити Його про що забажають, адже Він дарує тому, хто просить Його. І Він спонукає їх просити у Нього пробачення за свої гріхи, адже Він пробачає Своїм віруючим рабам.

فوائد الحديث

Хадіс вказує на високе положення останньої третини ночі, оскільки цей час вкрай важливий для нічної додаткової молитви (намазу), здійснення благання (ду'а), загальних прохань та окремо прохань про пробачення гріхів.

Відповідно тому, хто почув цей хадіс, потрібно активно та старанно скористатися цим періодом ночі, в який прохання та благання, не залишаються без відповіді.

التصنيفات

Oneness of Allah's Names and Attributes